top of page

ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA NYÍRADONYBAN


Sajtóközlemény zárás
.pdf
PDF letöltése • 296KB

NYÍRADONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SAJTÓKÖZLEMÉNY


Nyíradony Város Önkormányzata által elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásról


ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA NYÍRADONYBAN


A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyíradony Város

Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 398.015.625 Ft A projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00013. A projekt megvalósításának kezdete: 2017.10.02. A vásárcsarnok és a zöld terület kiépítésének tervezett kezdete:

2022.05.25. A projekt megvalósításának befejezése: 2023.12.29.


A "Zöld város kialakítása Nyíradonyban" című projekt keretében egy 25x35 m nettó hasznos alapterület Vásárcsarnok építése valósult meg megfelelő számú parkoló és napelemes rendszer kialakításával, továbbá mintegy 296 fm hosszú szakaszon (Rákóczi, Ifjúság, Honvéd, Toldi, József Attila, Hajnal utcák) települési fásítás történt és 900 nm-es zöldfelületen EU pihenőpark került kialakításra. A zöldfelületi fejlesztésekhez

kapcsolódóan utcabútorok elhelyezésére is sor került, valamint kerítés kialakítása is megtörtént a projekt keretein belül.


A pályázat fő célja mind a város, de elsősorban a városközpontot övező lakóövezet akcióterületen élő lakosság gazdasági lehetőségeinek elősegítése, életkörülményeinek javítása. Továbbá a környezeti zöldfelületek fejlesztésével, megújításával, növelésével az akcióterület, így a város klimatikus adottságainak fejlesztése és a szabadidő hasznos eltöltésének javítása is megvalósult a projekt hatására.


A projektről bővebb információt a www.nyiradony.hu oldalon olvashatnak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.





A pályázattal kapcsolatban információ kérhető:

Nyíradony Város Önkormányzata

4254 Nyíradony, Árpád tér 1.

Tasó Béla polgármester,

39 megtekintés
bottom of page