top of page

Közfoglalkoztatási kiállítás Nyíradonyban

A Hajdú – Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak köszönhetően, idén Nyíradony adott otthont

a Hajdú-Bihar Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás „Helyi Értékek Startja” elnevezésű

programnak 2023.09.15-én.



A rendezvény célja a Hajdú-Bihar vármegyei közfoglalkoztatási programok bemutatása és népszerűsítése. A helyszínt az Erdei Harmónia Látogatóközpont biztosította, ahol 34 település állította ki és mutatta be azokat az értékeket, amelyeket az általuk indított közfoglalkoztatási programok keretében készítettek el, illetve termeltek meg. Az egész napos program során ízelítőt kaphattunk a vármegye településeinek értékeiből, melyek között megtalálhatók voltak a legkülönfélébb kézműves, illetve mezőgazdasági termékek, valamint saját készítésű élelmiszerek. Mindezek mellett megismerhettük néhány település hagyományőrző táncát, illetve népdalkincsét a megjelent népdalkörök, tánccsoportok jóvoltából.



A napot Nagy Szilárd Magyar Bronz Érdemkereszt díjas előadóművész, arany és platina lemezes énekes és Ragány Misa musical színész, énekes jó hangulatú, nagy sikerű koncertjével zártuk.



Tasó Béla polgármester bevezetője után a meghívott vendégeket és résztvevőket köszöntötte dr. Dukai Miklós, önkormányzati államtitkár, Tasó László, országgyűlési képviselő, valamint Szulimán Zsolt, Belügyminisztériumi főosztályvezető. Tiszteletüket tették rendezvényünkön dr Tiba István, Bodó Sándor, dr Vitányi István, országgyűlési képviselők, továbbá Tapolcai Zoltán, a Hajdú – Bihar Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkozásfelügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetője, a Belügyminisztérium Társadalmi, Esélyteremtési Főigazgatóság munkatársai, Kormányhivatalok vezetői és munkatársai.



Egy eredményes és színvonalas szakmai napot zárhattunk. Köszönet érte minden szervezőnek és résztvevőnek, mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, valamint a helyszínt biztosító Erdei Harmónia Látogatóközpontnak.

67 megtekintés
bottom of page